Elmenni egy idegen ország, idegen városába, beülni egy ismeretlen kávézóba és megnézni mások életét. Titokban belehallgatni az egymásnak elmesélt történetekbe, örömökbe, bánatokba. Életfoszlányokon keresztül ismerni meg egy kicsit a helyet ahol vagy. Hónapok óta nem voltam külföldön, de az Instagramon annyi inspiráló travellert és más országok bloggereit követem, hogy úgy érzem ezek az emberek, a fotóik által minden nap elrepítenek egy új helyre. A mai kedvencem a New York-i Toby’s kávézó, ami Brooklynban és Manhattanben a Flatiron Buildingnél is megtalálható, az ott készült képek pedig annyira intenzívek, hogy nem kell odautaznunk ahhoz, hogy el tudjuk képzelni, milyen is lehet ott meginni egy kávét, közben pedig csak nézni a várost és a létezést.
De ki az a Toby?
Toby a hely tulajdonosa. A srác pecsenyesütő és bárista volt régen, emellett pedig isteni kézműves kávékat készített. Mindig is benne volt a vágy, hogy ezt a tehetségét, az ízeket, a szépen elkészített kávéit megossza az emberekkel. De nem csak azt szerette volna, hogy a kávéi különlegesek legyenek, hanem a helyet, ahol azokat árulja is mássá akarta tenni. New Yorkban több, de Amerikában úgy összességében, kevés az európai kávézókhoz hasonló beülős hely, inkább elvitelre vesznek kávét és két meeting között, mobillal a kezükben rohanva isszák meg azt. Toby ezen is szeretett volna változtatni, a coffee to go helyett inkább kézzel készített kávékülönlegességekkel kezdte levenni New York embereit a lábukról.
Toby elhivatottságát azt is mutatja, hogy sokáig nem tudott kávéhoz jutni Brazíliából és Guatemalából, de szerzett kávébabokat és azokat édesanyja garázsában termesztette. Ha New Yorkban jársz a kávézót Brooklynban és a Flatiron Buildingnél is megtalálod. A hely különlegessége még, hogy a kutyusokat kinti pad várja, így az ablakon nézelődve látják, hogy éppen hogy állsz a kávéivással.